wp7360a12b_02.jpg
wp9f0025de_02.jpg
wp41901a93_02.jpg
wp59b34189_02.jpg

European Kenpo Karate International

Holland

wp18be9bc0_02.jpg
wp0c77e5a0_02.jpg

Welkom op de EKKI Holland Website. Deze site geeft je informatie over Kenpo Karate. Maak kennis met de beleving van het straatgevecht.

 

Veel plezier op de site

                               

                                  

 

Michael Mangal               

Hoofdinstructeur

wp95d90610_02.jpg
        EKKI Holland
        © Copyright EKKI Holland, all rights reserved
        Webdesign EKKI Holland
wp48973ed1.gif
wpb3e09c31_02.jpg

MEEST GESTELDE VRAGEN

1. Voor wie is EKKI Kenpo Karate geschikt.
EKKI Kenpo Karate is geschikt voor iedereen. Dames en heren van jong tot oud houden zich over de hele wereld bezig met Kenpo Karate. Op de EKKI Kenpo Karate school in Amsterdam is het momenteel alleen mogelijk om vanaf 16 jaar deel te nemen aan de training.

2. Hoe lang duurt het voordat ik een zwarte band heb.
Er staat geen tijd voor. De meeste mensen zullen om uiteenlopende oorzaken vroegtijdig stoppen met de training en de zwarte band niet halen. Een EKKI Kenpo Karate training zal je uitdagen op vele gebieden. Door deze uitdagingen aan te gaan en uiteindelijk te overwinnen, zal je steeds dichter bij je doel komen. Je doorzettingsvermogen zal van doorslag zijn. Om toch wat cijfers te geven, gemiddeld doe je een 4 tot 5 jaar voordat je een zwarte band examen aflegt.

3. Wanneer doe je examen.
De EKKI Kenpo Karate school in Amsterdam verzorgt twee keer per jaar examens. De Instructeur bepaalt of de leerling voldoende ontwikkeld is om een stapje hoger op de ladder te zetten. Je wordt niet alleen beoordeeld op wat je kan maar ook wordt er gekeken naar gedrag, trainingsfrequentie, karakter en groei. Het gaat om een totaal plaatje.

4. Moet ik eerst een goede conditie hebben voordat ik kan meedoen met de training.
Op de EKKI Kenpo Karate school in Amsterdam traint men in groepsverband. Echter is de training die je volgt gericht op het individu. Instappen kan vanaf elk niveau.

5. Is het verstandig om een sport medisch onderzoek te ondergaan voordat ik begin aan mijn Kenpo Karate training.
Op het moment dat je besluit om aan een training te gaan deelnemen waarbij fysieke inspanning gevraagd wordt, is het altijd raadzaam. Zeker als je lange tijd ‘niets’ gedaan hebt. Raadpleeg je huisarts voordat je besluit om te gaan deelnemen.

6. Hoe gevaarlijk is het beoefenen van Kenpo Karate.
Op de EKKI Kenpo Karate school in Amsterdam wordt er alles aan gedaan om te risico’s zo klein mogelijk te houden. Er is altijd een ervaren instructeur of assistent instructeur aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ook is het de bedoeling dat je tijdens de training goed op elkaars veiligheid let om de risico’s zo klein mogelijk te houden, we trainen immers in groepsverband. EKKI Kenpo Karate blijft een contact sport, daar moeten we ons bewust van blijven.

7. Ben ik verplicht deel te nemen aan kampioenschappen.
De EKKI Kenpo Karate school is actief wat betreft toernooien op zowel nationaal als internationaal niveau. De keus om hieraan deel te nemen is echter geheel aan jezelf. Informeer bij je instructeur naar de mogelijkheden.

8. Wat kost het.
Lidmaatschap EKKI Kenpo Karate (jaarlijks): 35 euro
Maandcontributie lessen: 39,95 euro (2 lessen van 1,5 uur per week)
Kosten voor examens liggen tussen de 30 en 75 euro afhankelijk van de rang (rangen wit t/m groen)

9. Kan ik een keer komen voor een kennismakingsles.
Je kan natuurlijk een vrijblijvende kennismakingsles volgen. Tijdens deze les wordt een en ander duidelijk uitgelegd en gedemonstreerd. Neem wel zelf even een trainingbroek, t-shirt en handdoek mee. Mocht je een training meer nodig hebben om een besluit te nemen, is dat ook geen probleem.

10. Moet ik gelijk een karate pak kopen.
Voordeel bij de EKKI Kenpo Karate school in Amsterdam is dat je de karate pak niet helemaal zelf hoeft te kopen. De school neemt een groot deel van de kosten die gemaakt worden aan kleding, emblemen en bescherming op zijn rekening. De prijzen liegen er niet om en het moet voor iedereen natuurlijk leuk blijven. Je eigen bijdrage is 58,75 euro en is eenmalig.

11. Ik heb nog steeds vragen, bij wie kan ik terecht.
Voor al je vragen kan je terecht bij de Michael Mangal. Ga naar contact. Hij kan al je vragen beantwoorden en passende informatie verstrekken.

Michael Mangal
EKKI Holland